duminică, 9 decembrie 2012

Povestea bobocilor de gimnaziu


  •  În fiecare toamnă, cu paşi timizi, boboceii îşi încep povestea... Fiecare boboc îşi are povestea lui. De data aceasta e vorba de bobocii clasei a V-a B. În acest an şcolar au intrat cu inimile tremurânde în şcoala „de centru” care până mai ieri li se părea o fortăreaţă cu porţile închise.Şi-au dat seama imediat că ei sunt parte a tot ceea ce înseamnă Şcoala Gimnzială Ipoteşti. Au pornit dârzi la drum, hotărâţi să cucerească tot ce le este necunoscut, deschişi noilor provocări.O provocare interesantă li s-a părut şi oferta elevilor de clasa a V-a B de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Au primit cu entuziasm invitaţia de a se cunoaşte „acasă” la ei.

Sub numele proiectului „Boboci de gimnaziu”, coordonat de d-na prof. Guzu Maria de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, întâlnirea dintre cele două clase a avut ca scop participarea la diverse probe în cadrul unui concurs în urma căruia toţi au ieşi t câştigători.
Astfel, frumos îmbrăcaţi, având în mâini foiţe viu colorate pe care şi-au aşternut cu emoţie datele personale, bobocii noştri au păşit într-o şcoală care li se părea mult mai mare, mai luminoasă, mai altfel.
















I-au întâmpinat alţi 16 elevi la fel de stingheri  şi emoţionaţi(deşi din punctul nostru de vedere erau avantajaţi pentru că erau acasăla ei!). La început domnea timiditatea, dar glasurile calde ale doamnelor profesoare sunau ca o adiere de vânt urându-le „Bun venit” şi îndemnându-i să se aşeze.
Boboceii noştri stăteau strânşi în jurul d-nei dirig. Marţolea Alina (ca adevăraţi bobocei!). Pe faţa lor împietrise un zâmbet silit. Era prima  ieşire din viaţa de gimnazişti. Fiecare elev din cele două clase a tras câte un bilet cu număr pentu ca ulterior să îşi găsească perechea. Se întindeau mânuţe emoţionate pentru a face cunoştinţă.

Gheaţa a fost spartă! Uf! Ce uşurare! De aici totul a decurs normal. Au urmat proba de completare a unui rebus, proba de joc , apoi o probă de perspicacitate.În final fiecare a vea câte ceva în mână: o carte de vizită a partenerului de echipă, un obiect câştigat la tombolă şi, ce e mai important, o experienţă frumoasă, de neuitat!Prietenie şi colegialitate sunt cuvintele care caracterizează începutul unei colaborări frumoase între boboceii celor două şcoli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu