miercuri, 29 iulie 2015

ȘCOALA DE VARA „SURPRIZELE VACANȚEI” 2015


            Pentru al patrulea an consecutiv clopoțelul Școlii de Vară „Surprizele vacanței” a sunat din nou la Școala Gimnazială Ipotești, adunând 31 de participanți din rândul elevilor școlii noastre, al altor școli din județ, dar și elevi reveniți în vacanța de vară, care studiază la școli din străinătate (Anglia, Italia, Grecia). Activitățile proiectului s-au desfășurat în săptămâna 20-25 iulie.

Proiectul a fost coordonat și în acest an  de profesorii Violeta Cercel și Loredana Corjuc.                                                                                   Partenerii proiectului:
·                 Auchan, Suceava – sponsorizare
·                 Aqua Carpatica - sponsorizare
·                 Laura Cercel, student Universitatea Tehnică Cluj – îndrumator  activitate pictură
·                 Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea”, Boroaia – școala parteneră
·                 Ziarul „Monitorul de Suceava” - mediatizare
·                 Tipografia „Celestin” Suceava – personalizare tricouri, diplome
·                 Părinţii elevilor participanţi - finanțare




Scopul programului a fost acela de  oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber din vacanţa de vară elevilor, în vederea îmbogăţirii experienţelor de învăţare prin noi strategii şi metode de învăţare nonformală.
Obiectivele urmărite în cadrul programului au fost dezvoltarea competenţelor cheie ale elevilor prin desfăşurarea activităţilor organizate pe diverse cercuri, stimularea interesului pentru lectură, a creativităţii şi încrederii în forţele proprii,intensificarea colaborării şcoală – familie.




  Ativitătile s-au desfăşurat după un program educativ non-formal, conceput şi aplicat pentru a stârni în rândul copiilor interesul pentru un alt mod de a descoperi și a învăța lucruri interesante şi utile în viață.

Am început activitățile din săptămâna ”SURPRIZELE  VACANȚEI!” cu jocuri prin intermediul cărora  să ne cunoașten mai bine, să devenim un grup unit, sa fim toți prieteni ...  Am realizat o pânză de păianjen foarte bine țesută care ne-a arătat că așa vor fi și relațiile noastre  în săptămâna care va urma.
Deschiderea programului s-a concretizat prin desfășurarea activității ”Ziua prieteniei” la Mc Donald ‘s, Suceava, unde participanții au creat flori, urmată de activitățile cercului de pictură și artă ”Fantezii de vară”.
 Păstrând tradiția anilor trecuți și anul acesta am pictat pe pânză, bineînțeles cu ajutorul Laurei. A devenit o tradiție această activitate, nu ne putem imagina săptămâna fără să realizăm ceva frumos, durabil, care să ne amintească peste ani de aceste momente frumoase petrecute împreună.
 Inedit, anul acesta am îmbgățit activitatea  de creație prin metode noi: modelarea lutului, realizarea tablourilor prin tehnica equilling, modelarea baloanelor ( activități coordonate de doamna profesor Elena Popescu)
Dl. profesor Mihai Lungoci,de la Palatul copiilor, Suceava i-a încântat pe elevi cu cântecul ”Broasca testoasă”,  cântec pe care aceștia l-au fredonat în următoarele zile.
Concursurile sportive,  ștafetele vesele, jocurile desfășurate în limba engleză, sub îndrumarea doamnei profe







sor Codruța Iațcu, au dat farmec întregului program.
Ne-am început cea de-a patra zi cu o plăcere dulce, răcoroasă făcănd o vizită la fabrica de înghețată Betty Ice, după care am poposit la piscina din zona de agrement din Gura Humorului. Spre seară am admirat peisajul mirific din Cheile Zugrenilor, unde am și înnoptat.
Ultima zi a școlii de vară am petrecut-o escaladând ”Pietrele
Doamnei” din Munții Rarău. Traseul spre Pietrele Doamnei din Rarău a început de la hotelul cu acelaşi nume. Priveliştea merită şi stâncile  impresionează.

Evaluarea programululi a fost realizată pe traseu, în autocar, fiecare participant prezentând la microfon impresiile personale si dorința de a participa și în anul viitor . 

Cuvintele cheie au fost „ cele mai frumoase amintiri, încântare, entuzism, bucuria de a petrece clipe frumoase cu prietenii, de a învăța lucruri noi, de apetrece timpul liber  într-un mod eficient”.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu