sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Săptămâna Educației Globale- ,, Pacea, bunul cel mai de preț al omenirii,,




Săptămâna educației globale a devenit o tradiție in școala noastră. Astfel în fiecare an, această sărbătoare nu trece neobservată și fiecare clasă în parte o celebrează cum știe mai bine. Evenimentul a durat o saptamana (15-22 noiembrie), timp in care școala noastră a orgznizat evenimente cu scop educational.
            Tema Saptamanii Educatiei Globale din acest an este “Pacea, bunul cel mai de preț al omenirii”
            Evenimentele și-au propus schimbarea lumii în care elevii trăiesc, în așa fel încat fiecare copil să trăiască într-o lume mai bună.
            Proiectul și-a propus pregătirea elevilor ca buni cetăţeni într-o lume mai bună și dreaptă.  De asemenea, în cadrul marelui eveniment educational, atât elevii, profesorii, cât și familiile elevilor au fost implicate în diverse activități pentru a învăța ce înseamna responsabilitatea , toleranța și solidaritatea între oameni.
           Cele mai atractive activități desfășurate în școala noastră în Saptamana Educației Globale au fost:



1,Concurs de eseuri cu tema „ Viata copilului in timp de razboi si in timp de pace”
2.Concurs  de poezie „ Pacea- bunul cel mai de pret.”
3.Realizarea unui poster care sa reprezinte comparativ aspecte din timpul razboiului cu aspecte din timpul pacii.
4,Realizarea  expoziţiei  de desene cu tema „ Pacea în ochi de copil”
5.,,Binecuvântata pace,, - dezbateri
6 .Transmitere de mesaje pentru pace - „Mesaje pentru pace lumii” 
7. Dezbateri  cu tema „ Pacea
8.”Ore de religie pe tema „Pacea sufletescă”











Copii ipotesteni premiaţi în Tabăra de creaţie plastică pentru preşcolari de la Tulcea

            Cinci copii de la Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti, jud. Suceava, s-au reîntors cu premii de la prima ediţie a Taberei de creaţie plastică „La porţile Deltei”, care s-a desfăşurat, în intervalul 14 - 18 iunie a.c., în oraşul Tulcea.
        Toţi cei cinci copii care au reprezentat judeţul Suceava, care, aşa cum ne-a spus profesorul însoţitor, „au un palmares deosebit în urma participărilor la concursuri de gen la nivel judeţean, naţional şi internaţional”, au fost premiaţi de juriul format din artişti plastici şi profesori de desen.
 Pe parcursul celor patru zile ale desfăşurării activităţilor în tabără, micii artişti au avut un program divers şi bogat, care a cuprins vizite, drumeţii în oraşul Tulcea şi o excursie la Jurilovca.
        Cu imaginea vie a celor văzute, copiii au trecut apoi la lucru pe ateliere. Materialele de lucru au fost puse la dispoziţie de gazde, iar preşcolarii s-au străduit să redea pe hârtie, prin tehnici plastice diferite, ceea ce au văzut şi au admirat pe parcursul zilelor de tabără.
Intitulată sugestiv ,,La porţile Deltei”, expoziţia, organizată la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.2 Tulcea, a etalat, într-o minunată desfăşurare cromatică, lucrările realizate de copii din diferite judeţe ale ţării.
La vernisaj au fost invitaţi reprezentanţi ai Primăriei oraşului Tulcea, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, alţi reprezentanţi ai comunităţii locale, părinţi şi elevi.
    Lucrările realizate de preşcolarii suceveni au fost unanim apreciate de juriu şi de public
Cei cinci suceveni premiaţi sunt Bianca Mînecan - Premiul I, secţiunea pictură; Dinu Hostiuc - Premiul I, secţiunea grafică; Alisa Tcaciuc şi Bianca Cozmiuc - Premiul II,  secţiunea pictură; Tiberiu Danileţ - Premiul III- secţiunea pictură.

marți, 16 noiembrie 2010

Ziua Europeană a Limbilor Străine







                 The European day of Languages is on 26th September, as proclaimed by the Council of Europe. We, the pupils of Ipotesti School, wanted to draw our schoolmates’ attention to the importance of language learning by watching PowerPoint presentations about France and Great Britain, drawing or coloring the flags of the most important countries of Europe, reading essays and working together on projects.
            We had fun!  Join us next year!                      

          

Mai bogati cu o poveste...


       Afost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu v-as povesti… A fost o dimineata linistita de toamna in care 28 printi si printese, nazdravani cu totii, au pornit intr-o noua aventura. De data aceasta aveau intalnire cu TOAMNA. Si cum sa nu fie nerabdatori si entuziasmati cand aveau inca atatea locuri minunate ce abia asteptau a fi descoperite…
            Pentru inceput au pasit sfiosi in vechea Mitropolie , unde rand pe rand au fost inscaunati marii domnitori ai Moldovei incepand cu PETRU I MUSAT.
            Au trecut apoi printr-o padure de aur, goala si trista ca un palat parasit, strabatuta de izvoare vesele si neobosite. Au ajuns la marginea unei imparatii numita : MUZEUL SATULUI –pe care strabatand-o au inteles cine sunt , afland despre obiceiurile si traditiile neamului romanesc.
            Intr-o clipa s-au avantat spre mijlocul unei poienite impodobita in culoare si lumina unde ii astepta calare domnitorul STEFAN CEL MARE. Sub privirea lui increzatoare si plina de bunavointa
s-au depanat povesti, s-au cantat cantece si s-au incins jocuri indragite. Si pentru-a cata oara moldovenii au reusit sa-i invinga pe turci?!  Cu greu, si-au luat ramas-bun de la viteazul domn legandu-se  prin juramant ca-i vor apara tara cu vrednicie.
Au incalecat pe caii nazdravani si au zburat spre ultima imparatie pe care isi propusera s-o viziteze: BIBLIOTECA JUDETEANA. Aici au petrecut momente de neuitat impreuna cu o zana buna care i-a purtat printr-o lume plina de comori si i-a invatat cum sa dobandeasca margaritarul pretios al INTELEPCIUNII. Au inteles ca si-au descoperit prieteni pe viata…
Si cum totul e bine cand se sfarseste cu bine, fericiti si multumiti au plecat spre casele lor, nerabdatori sa-mpartaseasca bucuria cu cei dragi.

duminică, 14 noiembrie 2010

SPORT și SĂNĂTATE

            De multe ori am afirmat că motto-ul unei şcoli ar trebui să fie „mens sana in corpore sano” pentru că înainte de toate este importantă sănătatea trupului.  Această sănătate a trupului vine din minte. Dacă ne coordonăm gândurile astfel încât să câştigăm o viaţă sănătoasă, atunci trebuie să facem asta şi acolo unde învăţăm cel mai mult, la şcoală. Activităţile pe care le desfăşurăm în şcoala noastră  au rolul de a ne relaxeza  mintea şi sufletul.
echipa de fotbal a Scolii Ipotesti
      In acest week-end (07 nov.- 08 nov.) la Ipotesti s-a desfasurat Olimpiada Nationala a Sportului Scolar faza pe catedra la care a participat scoli din Bosanci, Todiresti, Moara, Ciprian Porumbescu, Mitoc Darmanesti si Ipotesti. Impartite in doua grupe intr-o competitie extreme de disputata, finala mare a fost castigata de cei din Ipotesti in fata celor de la Todiresti la loteria penaltyurilor cu scorul de 5 – 4 dupa ce in timpul regulamentar s-a consemnat egalitate, 1 – 1.




În  noiembrie 2010 s-a organizat un Campionat de Fotbal cu elevi ai claselor V-VIII. Echipele au fost formate din câte 6+1, elevii având posibilitatea să se remarce şi să-şi dezvolte calităţile motrice şi totodată să-şi valorifice talentul. Participanţii au dat dovadă de spirit de competiţie şi au arătat că sunt capabili şi dornici să participe la astfel de concursuri şi întreceri sportive.