luni, 18 decembrie 2017

Proiectul caritabil „DĂRUIM ZÂMBETE”

         Elevi, cadre didactice, părinţi şi autorităţi locale din comuna suceveană Ipoteşti s-au mobilizat pentru realizarea proiectului caritabil ”Dăruim zâmbete”, ce s-a desfăşoarat în perioada 18-20 decembrie 2017, în cadrul Programului “Şcoala Altfel” la Şcoala Gimnazială Ipoteşti, pentru sprijinirea copiilor aflaţi în plasament la Complexul de apartamente “Floare de colţ” din Dorohoi.
            În proiectul caritabil “Dăruim zâmbete”, au fost angrenaţi 550 de elevi şi 40 de cadre didactice. Activitatea a debutat, luni, în sala de sport a comunei Ipoteşti, cu lansarea romanului
“ Copiii din tren coboară la prima”, în prezenţa autorului cărţii, medicul Florin Haidamac şi a eroului principal al romanului, Cornel Manaz, momentul fiind urmat de un program artistic susţinut de un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale Ipoteşti şi de 15 copii aflaţi în plasament în complexul din Dorohoi.


         În proiectul caritabil “Dăruim zâmbete”, au fost angrenaţi 550 de elevi şi 40 de cadre didactice. Activitatea a debutat, luni, în sala de sport a comunei Ipoteşti, cu lansarea romanului “ Copiii din tren coboară la prima”, în prezenţa autorului cărţii, medicul Florin Haidamac şi a eroului principal al romanului, Cornel Manaz, momentul fiind urmat de un program artistic susţinut de un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale Ipoteşti şi de 15 copii aflaţi în plasament în complexul din Dorohoi.


       Tot în cursul zilei de luni a fost deschis şi Târgul de Crăciun cu obiecte decorative specifice Sărbătorilor de Iarnă, felicitări şi dulciuri realizate de elevii şcolii, de părinţi şi profesori, dar şi de copiii de la Complexul “Floare de Colţ” Dorohoi.   Din vânzarea exponatelor din târg, dar şi a romanului s-au strâns fonduri însumând 7512 lei, care au fost donate copiilor din Dorohoi pentru renovarea unuia dintre apartamentele complexului.


     Implicarea deosebită a elevilor, profesorilor, dar şi a părinţilor în organizarea evenimentului, arătând, totodată, că acţiunea de luni a fost o reuşită, mai ales că elevii din Ipoteşti şi copiii din Dorohoi au avut oportunitatea de a comunica, socializa şi de a fi parteneri într-un proiect comun, dând dovadă de spirit antreprenorial.

          În următoarele două zile 250 de elevi, 30 de cadre didactice și 20 de părinți ai elevilor din Ipotești au  mers la Dorohoi şi au  oferi cadouri celor 150 de copii aflaţi în Complexul “Colţ Alb” și împreună cu aceștia au împodobit brazii de Crăciun din cele 22 de apartamente ale centrului.





        Partenerii proiectului “Dăruim zâmbete” sunt: Primăria și Consiliul Local Ipotești, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Complexul de apartamente ”Floare de Colț” Dorohoi, medicul sucevean Florin Haidamac, omul de afaceri Cornel Manaz și Consiliul Reprezentativ al Părinților de la Școala Gimnazială Ipotești.

         Sperăm ca proiectul ”Dăruim zâmbete” să poată fi derulat și în anii următori, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Astfel, relațiile elevilor de la Școala Gimnazială Ipotești vor deveni mai strânse și vor colabora cu copiii din Complexul de apartamente Dorohoi”


.

luni, 4 decembrie 2017

Ziua Naţională a României

       La 1 decembrie 2017 s-au împlinit 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

„…Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreţia sa stă în faptul că desăvârșirea unităţii naţionale nu este opera nici a unui om politic, nici a unui guvern, nici a unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan râvnit cu putere, din străfundurile conștiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntașii politici, pentru a-i călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit […]. Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române de a-i da armătura teritorial-instituţională, care este statul naţional.”









luni, 23 octombrie 2017

Profesori buni, elevi implicaţi!


        Profesori buni, elevi implicaţi!  Astfel se intitulează proiectul din cadrul programului Erasmus+ prin care Şcoala Gimnazială Ipoteşti a reuşit să atragă fonduri europene într-un grant ce însumează 31.700 euro, deschizând astfel  porţile programului Erasmus+, program al Comisiei Europenecare sprijină educaţia, formarea, tineretul şi sportul în Europa.

   
       Aliniindu-se tematicilor abordate în cadrul acestui program, precum promovarea cooperării şi mobilităţii în ţările partenere ale Uniunii Europene şi dobândirea de noi competenţe, cadrele didactice din şcoala noastră vor participa la cursuri de formare în ţări precum: Italia, Slovenia, Finlanda, Spania şi Grecia. 
          În urma derulării acestui proiect, elevii noştri vor beneficia de lecţii mai atractive şi mai eficiente, bazate metode noi de predare, pe utilizarea calculatorului şi a unor platforme de învăţare în cadrul lecţiilor din cadrul disciplinelor din aria curriculară Matematică şi ştiinţe.








În urma 

duminică, 22 octombrie 2017

A VENIT TOAMNA!

     "Toamna este o a doua primavara, cand fiecare frunza e o floare."                                                                   (Albert Camus)     





           Tabloul viu colorat al naturii ne încantă ochii și sufletul. Nici chiar lacrimile reci și mărunte ale cerului, uneori înnorat, nu reușesc sa ne șntristeze. 
          Toamna ne plouă cu frunze!
          Poeții au descris-o ca fiind foarte tristă. Noi o descriem ca fiind…plină de speranță. Frunzele cad și mor numai pentru ca să facă loc altora mai frumoase, poate, și mai puternice, care renasc primăvara, trăiesc vara și mor … la următoarea toamnă.           Deci, haideți să ne bucurăm de toamnă și să o privim exact așa cum este ea : colorată, bogată și….plină de speranță!








             Atrași de frumusețile toamnei  și elevii școlii noastre au petrectu clipe minunate în mijlocul naturii. Aici  au desfășurat ora de joc și mișcare, au cules frunze pe care mai apoi le-au folosit pentru a realiza lucrări frumoase la orele de arte vizuale și abilități prctice.






         Este toamna! Soarele mângâie pământul. Razele lui sunt din ce în ce mai palide si mai puțin călduroase. Iarba se îngalbenește.Peste coroanele copacilor adie vântul scuturând frunzele multicolore oferind pământului un covor pufos ți viu colorat.











vineri, 4 august 2017

Școala de vară „SURPRIZELE VACANȚEI”

Școala de vară „SURPRIZELE VACANȚEI- ziua a cincea

 Focul de tabără, cu jocuri sportive, cântece și multă voie bună a încheiat săptămâna .