vineri, 20 martie 2015

Cercul pedagogic al coordonatorilor de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, componenta activități extrașcolare,


Vineri, 13 martie 2015,  la Școala Gimnazială Ipotești s-a desfășurat Cercul pedagogic al coordonatorilor de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, componenta activități extrașcolare, coordonat de Inspectoratul Școlar al Județului Suceava.
Agenda cercului pedagogic a cuprins prezentarea școlii, proiectarea activităților extrașcolare, activități demonstrative, diseminarea activităților extrașcolare și, în final, au fost exprimate anumite concluzii în legătură cu întreaga activitate.  
În cadrul cercului a fost lansat Caietul metodic ”Barometrul reușitei școlare”- Oferta activităților extrașcolare, nr.6/2015, coordonat de inspector școlar pentru educație permanentă al I.S.J. Suceava, prof. Tatiana Vîntur, prof. Loredana Corjuc, coordonator de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare și directorul unității școlare, prof. Violeta Cercel.

            Au participat peste 40 de coordonatori de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare din județul Suceava.


           Activitățile demonstrative au vizat modalități de acțiune și activități extrașcolare desfășurate în contexte de învățare formale și nonformale, apelând la o varietate de activități: ”Lumină, sunet și culoare” - cerc de pictură, coordonat de prof. Avădănei Lăcrămioara și prof. Lungoci Mihai; ”Micii sculptori” - atelier de sculptură, prof. Ignătescu Toader; ”Prietenii poveștilor” - club de lectură, prof. Lungoci Dana și prof. Hladiuc Dana, ”Salvați planeta!”- scenetă, prof. Mirăuți Simona și prof. Airinei Cristina; ”Jocul medieval între interacțiune și comunicare” - concurs medieval, prof. Catrinar Marcel.














Activitatea s-a încheiat cu un jurnal al cercului în care participanții au avut libertatea de a-și înșira gândurile și impresiile pe o simplă foaie de hârtie:


  • ”Azi, primăvara a sculptat momente frumoase la școala Ipotești, spunând povestea muncii, a vieții și a bucuriei. La cercul de pictură m-a fascinat jocul nisipului și înfiriparea artei. Am intrat într-un spațiu de poveste. Am frământat idei și emoții alături de participanți. Am numărat pagini frumoase, fiecare cu stropi de sudoare și efort de creație. Am ascultat cum crește Altfel viața.

  • ”În școala în care am fost primiți există suflet, determinare și diversitate. Mi-au plăcut activitățile din cadrul cercului de sculptură, vigoarea maestrului popular și îndemânarea novicilor. Jocul medieval inedit și foarte incitant pentru elevi mi-a trezit în minte filmul Harry Potter și interesul pentru istorie al tuturor elevilor. ”

  • ”Am fost personaj într-o piesă de teatru, am sculptat o mască într-un atelier în care meșterul, hâtru de felul lui, ne-a oferit o imagine eternizată a sinelui…Am cântat la acordeon, am fost un copac ce lupta pentru mediu, am dansat într-o superbă rochie medievală, am citit o poezie cu glas de ghiocel firav și m-am eternizat mai apoi, în paginile unor reviste cu un palmares impresionant. Am fost alături de oameni calzi, colegii mei și de gazde, frumoase, delicate și proaspete precum primăvara”, 























  • ”Am avut bucuria ca într-o zi mohorâtă de martie să ajung într-o școală veselă, plină de culoare, de energie pozitivă, de copii și profesori harnici. Am descoperit cu surpriză, uimire și încântare (în egală măsură) un loc minunat, sfințit de sufletele dascălilor, de dăruirea lor, de inocența și frumusețea elevilor. Comorile se ascund, de regulă, în locuri mici, departe, greu de ajuns, dar azi am găsit o comoară de școală la un pas de citadelă în care voi reveni cu drag ori de câte ori se va ivi ocazia.”


  • ”Muncă de echipă, realizată cu talent și pasiune sub semnul excelenței!” Inițiativă – Perseverență – Obiectivitate – Tenacitate – Exuberanță – Strategii pertinente – Tinerețe – Inteligență. Căldură, cultură, artă!”