luni, 24 ianuarie 2011

OLIMPIADA SPORTULUI ȘCOLAR

        Felicitări jucătorilor de baschet ai școlii noastre, care au participat la Olimpiada Națională a Sportului școlar, faza pe cerc, organizată la Școala ,,Ion Creangă" din Suceava.
      Chiar dacă și-au anunțat prezența și elevii Liceului ,,Ștefan cel Mare", din motive necunoscute nu au mai fost prezenți în concurs, astfel încât s-au organizat doua grupe a câte două echipe fiecare:
     - Grupa A : Școala Generală nr.3 și Școala Generală nr.1 Ipotești
      -Grupa B: Liceul "Petru Rareș"  Suceava și Școala "Ion Creangă" Suceava
       Deși acum patru săptămâni , într-un meci amical, elevii noștri au pierdut, acum ei s-au mobilizat exemplar, s-au apărat foarte bine și au reușit să câștige detașat cu scorul de 21-6.
       În cealaltă grupă Liceul ,,Petru Rareș", s-a impus cu un scor de 34-16, fiind pretendenți la câștigarea competiției.
      Locul al III- lea a fost ocupat de Școala Generală nr. 3, care s-a detașat de școala organizatoare la o diferență de 12 puncte.
       Pentru locurile I și II, lupta a fost aprigă, mai ales  în primul sfert al meciului. Încet, sportivii școlii noastre au profitat de căderea fizică și psihică a colegilor de joc și au câștigat în mod categoric, scor 33-10, în fața celei mai bune echipe de baschet din Suceava.
     La sfârșitul jocului, am fost felicitați de către toți profesorii de educație fizică prezenți în sală, de către spectatori, ca fiind "surpriza surprizelor" la acest nivel de competiție.
    Echipa noastră a fost compusă din următorii elevi:
      1.Albu Darius, clasa a VIII-a A
2.          Cibireac Gheorge, clasa a VIII-a A
3.         Cosovan Beniamin  Sorin, clasa a VIII-a A
4.         Cosovan David Ioa , clasa a VIII-a B
5.         Gulei Beniamin , clasa a VIII-a B
6.        Hreniuc Cristian Alexandru, clasa a VIII-a B
                            

marți, 18 ianuarie 2011

PRINTRE AMINTIRI- SERATA ARTIȘTILOR ,,MAGIA CRĂCIUNULUI ,,



A trecut vremea...A trecut ANUL! Ninge cu fulgi mari ca într-o poveste.  Peste tot e o singură culoare: alb,alb-imaculat. Am intrat în perioada  magică  a SĂRBATORILOR DE IARNĂ și ne lăsăm  cuprinși de liniște sufletească, dragoste, bunăvoință  și generozitate.  Acum e vremea serbărilor deoarece sufletele micuților artiști se leagăna ca intr-o dulce închipuire. Și cum totul pe lumea asta a fost făcut ca să încapă într-o poveste frumoasă, veselă sau tristă, dar mângaietoare pentru suflet începem și noi  Povestea noastră...


Am descoperit că fiecare avem câte un dar ce trebuie folosit și prețuit, fiindu-ne binecunoscut proverbul: „Dumnezeu pune talent, tu pune munca!”. Ne-am hotărât să ne prezentăm într-o serată, fiecare cu talentul său. Serata a încurajat orice acțiune legata de artă, fie ca a fost vorba de pictura, muzica sau creatie literara. Artistii au avut posibilitatea de a-și arăta modul de a vedea lumea, care le sunt aspirațiile și visele, dar și  prietenii sau dilemele prin prisma artelor.
Si cum muzica,  povestile sunt numai  bune de ascultat intr-o zi friguroasă de iarnă, alături de cei dragi nouă, i-am primit cu bucurie pe invitați. Sala de clasă devenise neîncăpătoare pentru toți. Emoțiile tuturor s-au ridicat ca o cortină și au facut loc începerii spectacolului.
            Prezentatorii, cu o dicție perfectă și o ținută exemplară  au prezentat, rând pe rând, momentele artistice.     




         Timp de o oră și jumatate, cei prezenți s-au bucurat de călatorii in lumea imaginației susținute de creații literare proprii: „Întalnire cu Toamna” , „Misterele Iernii”, „De ce rade omul de zapadă?”, „Ceva ce nu s-a întamplat...”„Poeme- Crăciunul, Omul de zăpadă”, de interpretări muzicale: muzică clasică interpretata la pian si vioară, colinde acompaniate la chitară și muzică vocală  interpretată de corul clasei, dar și de crțiile plastice ale micuților artiști.
         Momentele de intensă trăire au fost aplaudate cu căldură de invitați, aducând strălucire în ochii mici și ageri ai artiștilor.  Serata a adus lumină în sufletul tuturor, a dat aripi imaginației și bucuria muncii împlinite.