miercuri, 29 decembrie 2010

Concurs de săniuș



     Au căzut primii fulgi de zăpadă…  Câtă bucurie pentru copii!  Fulgi  jucăuşi,  albi, inocenţi…  Nu te rănesc, îţi îmbujorează obrajii, te învaţă ceva… Te învaţă să fii mai vesel, să te bucuri de viaţă.

 Iarna a  adus cu sine,  numai prin simpla ei prezenţă albă,  bucurie în sufletele tuturor copiilor.  Se spune că la  Polul Nord oamenii  au găsit zeci, dacă nu sute de denumiri pentru plapuma care se aşterne pe pământ  în fiecare an; nu mă îndoiesc că  şi  vocabularul limbii române  s-ar fi putut îmbogăţi  cu la fel de multe cuvinte dacă pârtiile nu i-ar fi atras pe copii ca un magnent în fiecare iarnă  albă.  Astfel, plapuma noastră  albă s-a transformat în pârtie pentru săniuș.
          În data de 07. 01. 2010, domnul profesor Ignătescu Toader a organizat   concurs de săniuş cu elevii  claselor a V a și aVI a din Şcoala cu clasele I-VIII Ipoteşti,  Suceava.
 Concursul  s-a dovedit a fi un succes datorită  caracterului de joc al acestuia

s-a d. Elevii au dat dovadă de spirit de competiţie şi au arătat că sunt capabili şi dornici să participe la astfel de concursuri şi întreceri sportive. 



În ciuda gerului,  zăpada a adus zâmbete pe feţele îmbujorate ale copiilor care au profitat de acest concurs pentru a-şi demonstra măestria pe pârtie. Campionii sportului alb au fost           Camelia Drâmbă și David Vlad din clasa a V-a B.